V-i-c.nu

Allt om vården!

Spartips för dig som jobbat inom vården

februari 3rd, 2022

De allra flesta skulle säga att vårdarbetare i Sverige idag är underbetalda. Många tjänar alldeles för lite och när man har tagit sig igenom ett helt arbetsliv är det också många som har väldigt låga pensioner. Det kan helt enkelt vara svårt att få pengarna att räcka till i vardagen. Det finns dock saker man kan göra för att få pengarna att räcka lite längre och här kommer några tips.

Rabatter

För det första finns det en mängd olika rabatter för pensionärer ute i samhället. Men de är många och kan vara svåra att hitta. Att använda sig av en sida som samlar olika företag som ger pensionärsrabatt kan därför vara en bra hjälp. Genom att på så sätt leta upp olika rabatter kan man spara in på de saker man behöver i vardagen, som mat och kläder. Men man kan också hitta rabatter på nöjen och saker man vill unna sig och en pensionärsrabatt kan vara det som gör att man har råd med det där som man länge har drömt om att göra eller köpa.

Fonder

Ett annat tips för dig som jobbar inom vården och vet att du kommer ha en pension som är lite lägre än du skulle vilja är att spara sina pengar i fonder istället för på ett bankkonto. Det finns relativt säkra fonder som kan ge en liten avkastning varje år och på så sätt öka dina pengar med en stor summa över tid. Man brukar räkna på att den svenska börsen i snitt stiger med cirka 7 till 8 % varje år och det krävs alltså inte jättemånga år för att pengarna du har på banken ska fördubblas. Sammanfattningsvis kan man med hjälp av rätt beslut leva ganska gott även om pensionen är låg.