V-i-c.nu

Allt om vården!

Viktigt för vårdpersonal att ta hand om sin hud

juli 4th, 2021

Att jobba inom vården är såväl intressant som givande, men precis som de flesta yrken så har även vårdyrket sina nackdelar. Det är sedan länge känt att vårdpersonal ofta drabbas av artros och andra typer av skador på knän, rygg och höfter. Många sjuksystrar, läkare och vårdbiträden vittnar dessutom om att huden far illa av stress, oregelbundna arbetstider och all handsprit som måste användas. Det finns dock lösningar på problemet, och den som är villig att lägga lite pengar på kvalitetsprodukter kommer snart märka att nariga händer och påsar under ögonen är ett minne blott.

Vanligt med hudåkommor hos vårdpersonal

Att stressa och sova oregelbundet är att bjuda in ovälkomna gäster som akne och mörka ringar under ögonen. Dessutom behöver vårdpersonal använda handsprit oftare än någon annan yrkesgrupp, särskilt sedan Covid-19 blev viruset på allas läppar. Dödstalen sjunker stadigt i Sverige, men det innebär inte att det är dags att lägga handspriten på hyllan. Tvärtom så har pandemin visat på brister i hygienrutinerna, och att användandet av till exempel handsprit inte alls varit tillräckligt innan Corona-viruset slog till. Att använda handsprit ofta kan dock skapa problem, och eksem, självsprickor och torra händer hör således till vardagen för de flesta vårdarbetare. För den som arbetar som timvikarie inom hemtjänsten kan det frekventa användandet av alkoholbaserade produkter till och med leda till att huden blir inflammerad.

Så hittar du rätt hudvårdsprodukter

Att leta efter hudvårdsprodukter kan vara tröttsamt om du inte vet vad du letar efter. I sådana fall är det alltid bäst att fråga experterna om hjälp. Du kan med fördel uppsöka Hudoteket som erbjuder en uppsjö av kvalitetsmärken i sin webshop och dessutom har en lyxig salong på fyra våningar i Jönköping. I webshopen kan du bland annat göra en hudanalys för att ta reda på vad just du behöver. Du kan också boka en hudvårdande behandling om du har vägarna förbi Jönköping.